Etusivulle

Suomen Ufotutkijat ry (SUT) perustettiin Tampereella vuonna 1973.

Yhdistyksen tarkoituksena on ufotutkimus, ufotietouden hankkiminen ja levittäminen sekä ufotutkijoiden koulutus. Yhdistys toimii myös suomalaisten ufotutkijoiden yhteistyö-elimenä; yhdistyksemme jäseninä ovat sekä Tampereen Ufo ry että Turun Ufo ry.

Arkistomme sijaitsee Tampereella, mutta yhdistys toimii valtakunnallisesti. Suomen Ufotutkijoilla on yli sata jäsentä ympäri Suomea, joista osa toimii ufotutkijoina.

"Yhdistyksellämme ei ole mitään ennakkoasennetta ufojen alkuperästä. Emme väitä kaikkia ufoilmiöitä selittämättömiksi, mutta emme myöskään kiellä ennakkoluuloisin perustein nykytieteelle vielä selittämättömien ilmiöiden olemassaoloa. Ufotutkimuksessa tarvitaan mielestämme kriittisyytta sekä ennakkoluulottomuutta eli tervettä järkeä".